HCH foto collectie / Mabuya_perrotetii
HCH Caresheets

Soort: Mabuya perroteti

Nederlandse naam: Roodflankskink

Land van herkomst: Midden Afrika van Senegal tot Uganda

Grootte: volwassen dieren kunnen tot 42cm groeien, 2/3 van deze lengte wordt door de staart in beslag genomen. Normaal worden ze echter rond de 30cm gevonden.

Kleur: de rug heeft een geelbruine tot olijfbruine basiskleur die op de flanken overgaat in een roestbruin tot dieprode kleur met hier en daar blauwgrijze schubben. Deze kleur loopt over de gehele flank van de kin tot aan het eind van de staart. De buik is vuilwit tot romig wit gekleurd. Jonge dieren worden geboren met een donkerbruine flank en een glimmend bruine rugstreep

Omschrijving: een zeer massieve skink die de typische bouw heeft van een skink. De schubben zijn zeer glad en sluiten nauw op elkaar aan. Er is geen duidelijk afscheiding tussen kop en romp.

Terrarium: breder dan hoog: een grasland/ halfwoestijnterrarium. Omdat deze skink geen uitgesproken klimmer is zijn nauwelijks klimtakken nodig in een terrarium. De inrichting kan met een behoorlijke laag zand , eventueel gemixt met leem zodat het niet instort als er in gegraven wordt, enkele platte stenen en een stronkje, of platte stukken kruk zodat dieren zich aan elkaars zicht kunnen onttrekken. Met een waterbakje en een voerschaaltje is het terrarium af.

Temp/ Luchtvochtigheid: 27-38°C/ 30-50% overdag, 16-21°C/ 50-70% 's nachts

Voedsel: alles wat in de bek past. Skinken, en de Mabuya perrotetti is daar geen uitzondering op, zijn opportunisten wat inhoudt dat ze alles willen proberen en daardoor vaak ook redelijk nieuwsgierig zijn. In West Afrikaanse landen zijn deze skinken, samen met kolonistenagamen, net zo normaal als bij ons mussen zijn. Qua voedsel kunt u denken aan krekels, sprinkhaantjes, vliegen, baby muisjes en andere reptielen, groente, fruit, vooral zoetige vruchten.